Aikido Nederland

Een aantal belangrijke Aikidostijlen hebben zich aangesloten bij de overkoepelende organisatie Aikido Nederland, die officieel lid is van NOC/NSF. De individuele stromingen hebben een autonome sectie binnen deze overkoepelende organisatie.

Aikido NederlandBij de oprichting van Aikido Nederland hebben Edgar Kruyning en Roel van Beusekom besloten om het Yoseikan Aikido als een aparte sectie onder te brengen. Op deze manier wordt gegarandeerd dat onze stroming/filosofie van het Aikido, zoals Minoru Mochizuki die uitdroeg en trainde en zoals deze nu door Edgar Kruyning wordt voortgezet wordt gewaarborgd.

Het is mogelijk om je bij ons aan te sluiten en ons te helpen om de filosofie van Minoru Mochizuki voort te zetten en verder te ontwikkelen. De docenten staan voor een actief, progressief beleid met als doel de aangesloten leden iets te bieden. Juist door zo’n grote organisatie, die het algemene belang van het Aikido dient en de administratieve zaken regelt, geeft het lesgevend kader de mogelijkheid om bezig te zijn met dat waar het omgaat, namelijk Aikido!