BBQ en promoties

Op zondag 9 september werd het Aikido seizoen geopend door middel van een training en een BBQ. De opkomst was fantastisch!! En het was dan ook de best bezochte maandelijkse stage ooit!

De training werd gegeven door Edgar Kruyning en Roel van Beusekom, die samen in twee zalen les gaven. Het was een erg leuke en dynamische training. Tijdens de stage werd bij een aantal mensen een 2e dan examen afgenomen. Normaal gesproken apart tijdens de half jaarlijkse examens, maar in dit geval betrof het Sander Post, Michaël Veerman, Robert de Bruijn en Esther van Diggelen. Omdat deze allen les geven op een eigen locatie, verzorgden zij ieder een les blok van 10 minuten. Aan het eind van de stage gaven zij ook nog een demonstratie van de eigen vaardigheid en werden dus zowel op de eigen vaardigheid als op het lesgeven beoordeeld.

Het Yoseikan Aikido is nu al een jaar of drie onderdeel van Aikido Nederland. Wilko Vriesman, oprichter en huidige secretaris van Aikido Nederland was ook bij de demonstraties en de BBQ aanwezig. Het is erg bijzonder dat er zoveel leraren vertrouwen hebben getoond in een nieuwe bond en een andere manier van Aikido. Dit vertrouwen wordt heel erg gewaardeerd. Deze opstart- en overgangsperiode wordt afgesloten met een aantal speciale promoties. De volgende mensen zijn gegradueerd:

5e dan: Roel van Beusekom

2e dan: Ralf Schouten, Sander Post, Michaël Veerman, Robert de Bruijn, Rudolf Renfurm, Esther van Diggelen

1e dan: Albert Stevense

Allemaal van harte gefeliciteerd!!


Nu was het tijd voor de BBQ. Het eten was prima verzorgd en we hadden ons geen beter weer kunnen wensen. Het was een geslaagde opening van het seizoen. Volgend jaar weer!